גוגל ככלי לחשיפת תרבויות
התביעה שעלתה השבוע נגד גוגל על ידי ארגון האנטי אפליה הצרפתי כנגד אפשרות ההשלמה האוטומטית שלהם הזכירה לי אפליקציה יצירתית שנתקלתי בה ברשת והיה נראה לי מעניין לשמוע מה דעתכם בנושא.
נתחיל מהתביעה: זו אמנם לא הפעם הראשונה שגוגל נתבעת או חוטפת ביקורת על הפיצ'ר "השלמה אוטומטית", אותו הפיצ'ר שפעמים רבות מסייע לנו בקיצור ההקלדה ובשאר המקרים משעשע אותנו. הפעם גוגל נתבעים בצרפת על ידי קבוצת SOS Racisme באשמת יצירת מצג שווא של פוליטיקאים, ידוענים ושאר ביטויים מחופשים כאשר מצרפים להם את המילה Jew או Jewish, על אף שגוגל טוענת שהפיצ'ר מבסס עצמו על חיפושים קודמים של המשתמש (אם הוא לוגד אין) או על מסת חיפושים של גולשים זה לא עזר לה בעבר בבית המשפט והשאיר אותה חשופה לתביעות.
כאמור, המקרה הזה מביא אותי לדבר על היצירה הבאה: האפליקציה מכונה "הבדלי תרבויות" והיא נוצרה על ידי צמד, אמן-אקטיביסט ומתכנת, אהרון שורץ וטרין סימונס. האפליקציה היא פשוטה ובסיסית וכל מה שהיא עושה הוא להציג 6 תמונות העולות כתוצאה מחיפוש בגוגל תמונות עם טוויסט אחד: היא מציגה את התוצאות מ15 מדינות שונות. הרעיון נולד ויושם תוך 24 שעות וניתן להתנסות בו פה (פשוט הקלידו ביטוי בשורת החיפוש)
צפו בתמונות להדגמה:
אני רואה ביצירה הזו, מעבר לחשיפת הבדלי תרבויות, כלי מקורי לגילוי אמיתות (או שקרים) ומוצא אותה מרתקת. מה דעתכם? איזה חיפושים מעניינים העליתם?
כתיבת תגובה