עיריית תל אביב Vs  אמני הרחוב

ביום חמישי בערב העלה דורון שרם את הסטטוס הבא המלווה בתמונה של פקח זחוח מול אמן רחוב צעיר:

"תל אביב, יום חמישי, שבע בערב. בחור עם גיטרה עומד בשדרות בן ציון פינת קינג ג'ורג', מנגן ושר. פתאום מגיח פקח עירוני עם פנקס דוחות בידו ומודיע לבחור שהוא צריך להתקפל משם. אם ימשיך לשיר – יקבל דו"ח על הפרעה לסדר הציבורי. 
"אבל למה?" שואל המוסיקאי התמים. 
"כי צריך רישיון", משיב הפקח, "זה מפריע לציבור".

זה מה שמפריע לציבור? לא האוטובוסים הרועמים, לא המכוניות הצופרות, לא אלה שנוסעים עם חלונות פתוחים כשהדיסק מנגן בפול ווליום. כל אלה לא מפריעים, אבל זמר עם גיטרה זה אסון סביבתי!
כנראה שאין גבול לטמטום של עיריית תל אביב."

 התמונה/סטטוס זכה ללייקים רבים תוך זמן קצר (הפוסט הזה נכתב בשבת בבוקר- 1,035 לייקים בפחות מיומיים) וממשיך לקטוף תגובות ושיתופים שבאופן כללי מאוד מסכימים עם האמירה שלו ומדגישים את מה שכולנו כבר יודעים:

 השיטה (ובראשה חולדאי) יודעת להיטפל לחלשים ועושה את זה באופן מאוד יעיל. אם האמן רוצה להופיע הוא צריך לשלם לעירייה את האתנן לקבלת רשיון (ומה אם בנאדם רוצה לצאת לנגן באופן ספונטני).
ולגבי ההפרעות האחרות לציבור – אוטובוסים – משאיות זבל מרעישות – כרטיסי הזנות שעלו גם הם לסדר היום – ערסים בפול ווליום – קל מאוד להתעלם וקשה מאוד לגבות, לאכוף ולשפר. אז נטפלים למי שנורמטיבי למי שישלם.

בין המגיבים עלו קריאות רבות לסלק את חולדאי מתפקידו ותסכול רב של התושבים מפעילות הפקחים והעירייה, בין לבין עלו כמה פרובוקוטרים וחכמולוגים שהשוו את ניו יורק לתל אביב או לערים אחרות מתוקנות בעולם אבל סך הכל נראה כי לתושבים נמאס ותכל'ס גם לי.

 הצד המעודד של העניין הוא כמובן לגלות שקיימת מודעות חברתית ושאנשים מתעוררים וגורמים לשינוי, אני בספק רב אם חולדאי ימשיך לקדנציה נוספת ואני רוצה להאמין שנמשיך לדרוש חיים טובים יותר עד שנקבל אותם – ואנחנו נקבל אותם!

פורסם על ידי אסי אייס

TasteMaker, מייסד ועורך "וואללה אישי". מסניף אבקת אינטרנט מהבוקר ועד הלילה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *