זוכרים שסיפרתי לכם על פייבר? זה היה אחד הפוסטים הראשונים של וואללה אישי.. ממש מזמן… תוכלו לקרוא את הפוסט הנוסטלגי הזה כאן או להבין בקצרה שמדובר באתר שהקונספט שלו הוא "הדברים שאנשים יעשו בשביל 5$", אתר שסיפק לי, באופן אישי, שעות של הנאה וצרך ממני הרבה חמש דולרים…
מה שעוד יפה באתר הזה שהוא מצליח בעולם והרעיון שלו מבוסס בישראל, לא סתם בישראל – בבנימינה. (עדכון: בתל אביב)
בכל אופן, אתמול הושק באופן רשמי, לאחר השקה רכה בבטא, העיצוב המחודש לאתר המציע חזות יותר נקייה ו"חווייתית" למשתמשים. גם לקונים וגם למוכרים.
החזון שעומד מאחורי העיצוב החדש, לדברי מיכה קאופמן, שותף ומנכ"ל בFiverr :
בפייבר מעריכים יצירתיות ומאמינים שלכל מגיעה הזדמנות להשתתף בכלכלת ה'גיגים' החדשה.
בפייברר מאמינים שעצמאיים צריכים לחלוק את הכשרון באופן גלובלי ולכן בנו מרקטפלייס, זירת מסחר, לקריאייטיביים, מוכשרים ויותר יעילים. לא דווקא יותר זולים (בשונה מאתרים כמו Elance שהספק נבחר בהם בד"כ על סמך המחיר).
בפייברר מאמינים כי התהליך, שהם מכנים כלכלת הגיגים, צריך להיות פשוט וכיפי.
השינוי החדש מורגש למשתמש הן בצורה עיצובית והן שימושית. תהליך הקנייה אורך פחות זמן וניהול הגיגים לספקים מוגש בצורה לוגית יותר.
חדש חדש חדש
מי שייכנס לאתר אחרי שהרבה זמן לא נכנס יגלה אתר חדש לחלוטין. החל מעמוד הבית שמציג את הנושאים הפופולאריים. ממשיך לבחירת העורכים, "גיג היום" ועוד גיגים מתחלפים בתחתית העמוד. מזכיר בצורה מסויימת את מבנה חנויות האפליקציות שאנחנו מכירים מעולם הסמארטפונים.
עמודי הקטגוריות ועמודי הגיגים השתנו גם הם. השפה הויזואלית נהייתה יותר מודרנית ונקייה, הקטגוריות קיבלו תמונת קאבר והגיגים יותר חדים. נראה כי המוטו המנחה היה Clutter Free. באותה נשימה אני אומר כי מסתמן כי החזון עולה בקנה אחד עם הביצוע לדעתי.
עיקרון נוסף שיבלוט למי שמלווה את פייבר מתחילת הדרך היא ההצנעה של העיקרון המקורי של "הכל ב5$", שינוי קל בלוגו וחדי העין יבחינו במאמצים של שבירת תקרת הזכוכית 5$, באופן אלגנטי יש לומר, כדי לאפשר למפעילים ולספקים להרוויח יותר בעבור המשימות שהם מציעים.
בכל מקרה, השפה הכיפית שמלווה את פייבר ואת חווית השהייה באתר מהיום הראשון נשמרת ובהחלט אפשר לומר שאפו לחבר'עס מבנימינה על עבודה טובה ומגניבה שמממשת את מה שלא היה יכול לקרות לולא היה אינטרנט בעולם. נסו זאת בעצמכם.