השריפה באיקאה – אינטרנט במיטבו

כואב הלב על איקאה, השריפה היום היכתה בתדהמה את כל תושבי ישראל שקמו לבוקר יום שבת (5.2.11) לשמוע את החדשות הרעות האלה.
אמנם לא דווח על נפגעים אןלם איקאה היוותה מוקד בילוי ועליה לרגל למיליוני (!) ישראלים וחדשות שכאלה לא נעים לשמוע.
גם אם לא היו נפגעים בנפש עדיין יש מספר לא מועט של עובדים (מספר העובדים באיקאה עומד כיום על כ-400 בסניף נתניה בלבד) שכנראה ייפגעו מהשריפה.
אמנם החנות ככל הנראה תפוצה על ידי חברות הביטוח שישחקו איתה לבדוק אם מדובר בהצתה או לא ועוד כל מיני טריקים שזכורים לנו מאסון הכרמל. יהיה מעניין לעקוב לראות אם העובדים יקבלו פיצוי ומתי.

אבל לא לשם כך התכנסנו היום אלא לנתח את העיניין מההיבט האינטרנטי של העניין.

דבר ראשון, כל הכבוד למפעילי האתר של איקאה ישראל שדאגו לעדכן בהקדם לגבי השריפה ולהרגיע  שאין נפגעים:שריפה באיקאה

גם בוויקיפדיה היו זריזים ועדכנו עוד באותו היום על דבר השריפה, לא כתבו אם מדובר בהצתה או לא- אחראים 🙂
אבל יותר מכל בלטו הסרטונים ביוטיוב. נראה כי מתקפת האייפונים והסמארטפונים מתחילה לתת אותותיה. החל מהבוקר העלו אנשים סרטונים ליויטיוב ותמונות לפייסבוק מאיזור השריפה בנתניה. ואני מצאתי סרטון ערוך עם מוזיקה והכל כבר ב17:00 אחה"צ ביום השריפה, קבלו:

מאוד מרענן לראות את זריזות התגובה של האנשים ואת מהירות התפשטות המידע באינטרנט. בתור אזרחים עלינו להתנחם בתופעה הזו ולחבק אותה, מדובר במהפכת מידע בה אנו לא תלויים בשום גוף חדשותי ואף תקשורת מלאת אינטרסים וכמובן חוסר צנזורה. עצם העובדה שלא היו נפגעים בנפש מאפשרת לי לכתוב שהיום היווה דוגמה נהדרת לחופש הביטוי ולכח שיש בידי האזרחים.

כולי תקווה שנדע ללמוד ולנתב את הכח הזה לכיוונים חיוביים ואולי נוכל באמצעותו גם לעשות שינוי במדינה גם באפיקים אחרים.

ותחשבו על זה…