מה כולם רוצים מבמבה? מם במבה בומב

בטח שמתם לב שהפיד שלכם מוצף בתמונות מצחיקות/עצובות של התינוק של במבה בכל מיני פוזות סטייל ביבי גאמפ. חלקכם תהו במה מדובר ולמה התינוק הפך להיות הדבר הכי חם היום.

למי שעוד לא הבין, וואללה אישי נרתם לספר את הסיפור ולפרוש פרשנות קטנה לטובת העיניין.

נתחיל בזה שמקור הפרשה הנוכחית היא ההחלטה של הוועד האולימפי לבחור בתינוק של אסם כפרזנטור, קמע המשלחת האולימפית של ישראל לייצג אותנו (זאת לאחר שנחשפו לתביעה עם ההצעה הקודמת- חיקוי קישקשתא).

ומכאן הכל הידרדר.

מי שלקח חלק פעיל במחאת קיץ 2011 וירד קצת לעומק הדברים הבין שתהליכי הפרטה הם רעה חולה במדינת ישראל. למרות שאני לא מסכים עם הטענה הזו באופן גורף, ישנם תחומים בהם גופים פרטיים יכולים להיות יותר יעילים בתפקודם מאשר הגופים הרקובים של הממשלה. אולם, כשזה מגיע לסמלים לאומיים המהווים חלק ממהות הקיום הישראלי צריך להגיד חלאס! עד כאן!

המקרה של במבה הוא מקרה מובהק לכך. זוהי יריקה בפני הציבור שמנציחה את שליטת בעלי ההון באוליגרכיה המכונה דמוקרטיה בישראל- על אף האדישות הציבורית והסקפטיות קמה צעקה מוצדקת שעם כל הציניות שבה, חובקת אהבה ודאגה למדינה וערכיה.

לפני שאציג את התמונות שכיכבו, אני מעלה תהייה לדעת כמה זמן תימשך הזעקה הזו ומה יהיה האפקט שלה, הן על ערכי המדינה והן על הוועד האולימפי ואסם שזקפו את ראשם המכוער. מה דעתכם?

שלומי ושדי smart s
Amir Schiby
Nir Falay
Eran Kalimi & Hagai Sela
Moty Aharonovich

ולסיום, ארץ ישראל לכל המרבה במחיר:

Danny Kamushevich

ותודה לעדן קדם מהחיידק, שעזר בהבאת החומרים לפוסט הזה.

עדכון: 

Guy

Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *